Z plenárního zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku ve dnech 7. - 10. září 2015

Poslanci Evropského parlamentu se na svém plenárním zasedání ve Štrasburku ve dnech 7.-10. září věnovali mimo jiné těmto tématům:

Předseda EP zahájil plenární zasedání výzvou ke společné azylové a uprchlické politice
"Migranti, kteří přicházejí do Evropy, ji staví před historickou zkoušku. Stovky tisíc v ní hledají ochranu před válkou a pronásledováním. Správnou odpovědí na tuto globální výzvu nejsou zdi či odrazování, národní sobectví či vnitrostátní opatření, ale společná azylová a uprchlická politika," uvedl v úvodu plenárního zasedání předseda EP Martin Schulz. Dodal, že předseda Komise Juncker představí ve středu Parlamentu plány na rozdělení žadatelů o azyl mezi členské státy EU.

Evropský parlament žádá rozšíření zákazu klonů a jejich dovoz
Evropský parlament v úterý rozšířil Komisí navrhovaný zákaz klonování na všechna hospodářská zvířata, jejich potomky a z nich získávané produkty, včetně zárodečných produktů klonů. Zákaz by se měl podle poslanců vztahovat i na dovoz těchto produktů na území EU. "Doposud jsme reprodukční materiál dováželi ze třetích zemí. Chceme komplexní zákaz, týkající se nejen využití klonovací techniky, ale také dovozu reprodukčního materiálu, klonů a jejich potomků. Záznamy o rodokmenech, chovné knihy, záznamy o stavech jsou dostupné," uvedla zpravodajka výboru pro životní prostředí a veřejné zdraví Renate Sommer (ELS, DE).

Hlavní prioritou musí být uprchlická krize, řekl Juncker v debatě o stavu EU 2015
Hlavní prioritou dnes je, a musí být, řešení uprchlické krize," uvedl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker ve svém prohlášení o stavu EU ve středu 9. září v Evropském parlamentu. "EU čelí migraci, hospodářské krizi a válkám ve svém sousedství, a my musíme přispět k řešení těchto problémů," uvedl ve svém úvodním projevu předseda Evropského parlamentu Martin Schulz.

Poslanci EP reagují na nové návrhy Komise týkající se migrační a uprchlické krize
Ve středu Komise představila a se členy Evropského parlamentu diskutovala o nových návrzích na řešení migrační krize, mezi které patří přemístění 120 000 žadatelů o azyl v rámci EU, nad rámec v květnu navrženého počtu 40 000, budoucí stálý mechanismus přemístění, seznam bezpečných zemí původu za účelem rychlejších návratů žadatelů o azyl, jejichž žádost byla zamítnuta, a legální migrační cesty. Poslanci členské státy vyzvali k činům a ocenili vřelé přijetí uprchlíků ze strany občanů EU.

Zdrojem: Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR

Datum: 11.9.2015

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Hanácké bál - Brusel

9.5.2013 | Jaký byl Hanácké bál v Bruselu? Podívejte se na naše video
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]