Přehled témat - Plenární zasedání EP 9. až 12. září 2013 ve Štrasburku

?Evropský parlament na svém plenárním zasedání ve dnech 9. až 12. září 2013 projedná tato témata:

Vstříc nové generaci čistějších biopaliv

Poslanci v pondělí proberou opatření k zastropování dotací na klasická biopaliva. Přejí si také urychlit přechod k nové generaci paliv, vyráběných z řas nebo odpadků. Cílem návrhu je omezit vypouštění skleníkových plynů vznikajících z rostoucího užívání zemědělské půdy k výrobě biopaliv. 

Bankovní dohled v centru pozornosti

Poslanci budou v úterý rozhodovat, zda dají zelenou unijnímu systému bankovního dohledu, který by umožnil Evropské centrální bance vykonávat přímý dozor nad přibližně 150 největšími bankami v EU. 

Sýrie: poslanci vyzvou k vyjednání politického řešení

Poslanci EP ve středeční diskusi s šéfkou unijní diplomacie Catherine Ashtonovou pravděpodobně vyzvou k vyjednání politického řešení v Sýrii, bez ohledu na jakýkoli možný vojenský zásah po použití chemických zbraní. Zemi již opustilo více než 2 miliony uprchlíků. Plénum by mělo k situaci v Sýrii přijmout ve čtvrtek usnesení.

Rozprava o patové situaci v Egyptě

Plénum EP bude ve středu diskutovat s šéfkou unijní diplomacie Catherine Ashtonovou o současné patové situaci v Egyptě. Rozprava následuje vládní zásahy proti Muslimskému bratrstvu a obvinění vznesená vůči bývalému prezidentovi Muhammadu Mursímu a dalším čelním představitelům bratrstva. Poslanci budou ve čtvrtek hlasovat o usnesení k situaci v Egyptě. 

Omezit hypoteční rizika pro kupce domů a bytů

Kupci domů a bytů napříč EU by měli být lépe informováni o nákladech a rizicích spojených s hypotečními úvěry. Částečně by také měli být chráněni proti výkyvům trhu, které navyšují jejich splátky. Ochrany by se jim dle nových pravidel, o kterých bude ve středu hlasovat Parlament, mělo dostat také v případech, kdy nejsou schopni splácet svůj úvěr.

Břidlicový plyn: studie dopadů na životní prostředí před každým novým projektem

V rámci novelizace směrnice o posuzování vlivů na životní prostředí navrhuje Výbor pro životní prostředí, aby byla směrnice rozšířena i o projekty těžby břidlicového plynu.

?Zdroj: Evropský parlament

Datum: 9.9.2013

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Hanácké bál - Brusel

9.5.2013 | Jaký byl Hanácké bál v Bruselu? Podívejte se na naše video
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]