Newsletter: Plenární zasedání EP 11. - 14. dubna 2016 ve Štrasburku

Na svém plenárním zasedání ve dnech 11. - 14. dubna 2016 se budou poslanci Evropského parlamentu věnovat mimo jiné těmto tématům:

Rozprava o dohodě mezi EU a Tureckem
Ve středu ráno bude jednat předseda Evropské rady Donald Tusk s předsedou Evropské komise Jean-Claude Junkerem o dohodě přijaté 18. března 2016 lídry EU během mimořádného summitu EU - Turecko, kde bylo domluveno, že migranti a uprchlíci žádající o azyl na řeckých ostrovech budou vráceni zpět do Turecka.
 
Nové strategie proti terorismu s ohledem na nedávné útoky
Debata s Evropskou komisí a Radou o nedávných teroristických útocích a stávajících i nových opatřeních pro boj proti terorismu je na programu v úterý od 15:00. Poslanci pravděpodobně zopakují svou výzvu, kdy naléhavě žádají členské státy, aby posílily sdílení informací a zajistily tak, že všechny současné zákonné nástroje jsou plně prováděny a jsou funkční.
 
Evropský parlament projedná daňový skandál "Panama Papers"
V souvislosti s tzv. aférou "Panama Papers", která odhaluje více než 200 000 offshorových společností a jejich utajovaných vlastníků, mezi kterými je značné množství politiků i celebrit, bude Evropský parlament debatovat s Evropskou komisí a Radou v úterý odpoledne. Klíčovou otázkou je, zda současná opatření EU proti daňovým únikům a praní peněz fungují.
 
Poslanci schválí mimořádné finanční prostředky pro pomoc uprchlíkům a na boj proti terorismu
Evropský parlament plánuje schválit první dodatek k již schválenému rozpočtu pro rok 2016 za účelem poskytnutí 100 milionů € na podporu uprchlíků v rámci EU a stejně tak i 2 milióny € pro nové zaměstnance Evropského centra pro boj proti terorismu (ECTC). Vzhledem k naléhavosti urychlili poslanci EP postup přijímání, který má být hotov v době jen něco málo přes měsíc.
 
Parlament rozhodne o šesti kandidátech na členy Evropského účetního dvora
Na základě doporučení Výboru pro rozpočtovou kontrolu budou poslanci Evropského parlamentu ve středu hlasovat o nominacích auditorů ze Slovenska, Lotyšska, České republiky, Polska, Malty a Slovinska. Konečné rozhodnutí o jmenování do lucemburské instituce bude přijato Radou ministrů EU.

Zdrojem: Tiskové oddělení Evropského parlamentu

Datum: 11.4.2016

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Vystoupení v OSN

12.4.2018 | Pane prezidente, Vážení delegáti, svým projevem bych chtěla navázat jménem České republiky na prohlášení, které vydala Evropská unie dnes ráno. Bezpečnost silničního provozu je celosvětově významné společenské téma, které ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]