Newsletter: Plenární zasedání EP 11. - 14. dubna 2016 ve Štrasburku

Na svém plenárním zasedání ve dnech 11. - 14. dubna 2016 se budou poslanci Evropského parlamentu věnovat mimo jiné těmto tématům:

Rozprava o dohodě mezi EU a Tureckem
Ve středu ráno bude jednat předseda Evropské rady Donald Tusk s předsedou Evropské komise Jean-Claude Junkerem o dohodě přijaté 18. března 2016 lídry EU během mimořádného summitu EU - Turecko, kde bylo domluveno, že migranti a uprchlíci žádající o azyl na řeckých ostrovech budou vráceni zpět do Turecka.
 
Nové strategie proti terorismu s ohledem na nedávné útoky
Debata s Evropskou komisí a Radou o nedávných teroristických útocích a stávajících i nových opatřeních pro boj proti terorismu je na programu v úterý od 15:00. Poslanci pravděpodobně zopakují svou výzvu, kdy naléhavě žádají členské státy, aby posílily sdílení informací a zajistily tak, že všechny současné zákonné nástroje jsou plně prováděny a jsou funkční.
 
Evropský parlament projedná daňový skandál "Panama Papers"
V souvislosti s tzv. aférou "Panama Papers", která odhaluje více než 200 000 offshorových společností a jejich utajovaných vlastníků, mezi kterými je značné množství politiků i celebrit, bude Evropský parlament debatovat s Evropskou komisí a Radou v úterý odpoledne. Klíčovou otázkou je, zda současná opatření EU proti daňovým únikům a praní peněz fungují.
 
Poslanci schválí mimořádné finanční prostředky pro pomoc uprchlíkům a na boj proti terorismu
Evropský parlament plánuje schválit první dodatek k již schválenému rozpočtu pro rok 2016 za účelem poskytnutí 100 milionů € na podporu uprchlíků v rámci EU a stejně tak i 2 milióny € pro nové zaměstnance Evropského centra pro boj proti terorismu (ECTC). Vzhledem k naléhavosti urychlili poslanci EP postup přijímání, který má být hotov v době jen něco málo přes měsíc.
 
Parlament rozhodne o šesti kandidátech na členy Evropského účetního dvora
Na základě doporučení Výboru pro rozpočtovou kontrolu budou poslanci Evropského parlamentu ve středu hlasovat o nominacích auditorů ze Slovenska, Lotyšska, České republiky, Polska, Malty a Slovinska. Konečné rozhodnutí o jmenování do lucemburské instituce bude přijato Radou ministrů EU.

Zdrojem: Tiskové oddělení Evropského parlamentu

Datum: 11.4.2016

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]