Newsletter Informační kanceláře Evropského parlamentu

Projednávaná legislativa v Evropském parlamentu

Evropský parlament na svém plenárním zasedání v Bruselu ve dnech 30. listopadu - 1. prosince 2011 projednal mimo jiné následující témata:


Zahájení zasedání: návštěvníci z Jemenu, Turecko, Egypt, Maroko

Předseda Jerzy Buzek v úvodní řeči plenárního zasedání Evropského parlamentu v Bruselu pozdravil obhájce lidských práv z Jemenu na návštěvě Bruselu, podal zprávu o své návštěvě Turecka z minulého týdne, a okomentoval nedávné volby v Egyptě a Maroku.

Více informací zde

Nový kodex chování poslanců Evropského parlamentu přijat
Nový kodex chování pro členy Evropského parlamentu byl ve čtvrtek přijat poslanci. Kodex zavádí pravidla a zásady, kterými se poslanci budou muset řídit ve svých kontaktech s představiteli vnějších zájmů, aby se předešlo střetu zájmů.

Více informací zde

Parlament schválil rozpočet EU na rok 2012
Evropský parlament ve svém čtvrtečním hlasování schválil konečnou výši a prioritní položky rozpočtu EU na rok 2012, tak jak byly dohodnuty jednacím týmem Parlamentu a členskými státy 18. listopadu.

Více informací zde

Parlament dává zelenou vstupu Chorvatska do EU
Parlament ve čtvrtek vyjádřil, v souladu s požadavky unijních smluv, svůj souhlas se členstvím Chorvatska v EU. Zároveň však Záhřeb vyzval k řešení zbývajících problémů, zejména v oblasti reformy soudnictví a boje proti korupci a organizovanému zločinu. Chorvatsko se může stát 28. členským státem EU 1. července 2013.

Více informací zde


Poslanci tlačí evropské lídry k přijetí silných opatření k ukončení krize
Krize, která zachvátila eurozónu, nejeví žádné známky ústupu, a tak jsou k navrácení důvěry v trhy potřeba silnější opatření. Tak znělo varování poslanců Evropského parlamentu evropským lídrům před jejich bruselskou schůzkou, která se odehraje 8.-9. prosince. Mluvilo se hlavně o aktivnější roli Evropské centrální banky a o zavedení eurodluhopisů.

Více informací zde


Aktivity EP

Sacharovova cena za svobodu myšlení 2011
Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2011 získalo Arabské jaro. Cenu předá vítězům na slavnostním zasedání Parlamentu 14. prosince ve Štrasburku předseda Jerzy Buzek.

Více informací zde


EuroparlTV

Aktuálně na EuroparlTV:
Z historie: Turecko a EU
Od A do Z: E jako ekosystém


Další pořady na: http://www.europarltv.europa.eu/cs/home.aspx



Rozpočet EU pod lupou
Věděli jste, že přes 90% rozpočtu EU je určeno na projekty ve 27 členských zemích, nebo na politiky, jako je hospodářský růst, zemědělství, životní prostředí a energetika? Nyní, když se jednání o financování Evropské unie a jejích politik v letech 2014-2020 rozjela naplno, je důležité, aby daňoví poplatníci v EU měli jasný přehled, odkud peníze do rozpočtu EU přichází, a na co se vydávají.

Více informací zde


Aktivity IKEP

5. prosince: panelová diskuse a výstava k Sacharovově ceně
V pondělí 5. prosince od 17 hod. proběhne v Evropském domě v Jungmannově ul. 24 na Praze 1 panelová diskuse a výstava k Sacharovově ceně, kterou každoročně uděluje Evropský parlament těm, kteří bojují za lidský práva. Letošním laureátem ceny je arabské jaro - pět aktivistů z různých zemí.

Více informací zde

Soutěž o nejlepší projekty odstartovala!
Již popáté se rozjíždí soutěž o Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany. Cena je určena pro mladé lidi, kteří se podíleli na projektech zaměřených na podporu porozumění mezi národy zemí Evropské unie. Termín pro podání přihlášek vyprší 23. ledna 2012. Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany vyhlašuje Evropský parlament společně s mezinárodní Nadací Ceny Karla Velikého v Cáchách.

Více informací zde

Výstava Divy v přírodě v jihovýchodní Evropě
Vítejte na cestě po západním Balkánu a Turecku, na které Vám představíme pohled na fascinující země na jejich cestě do EU. Fotografie zachycují uchvacující scenérie jihovýchodní Evropy, její přírodní rezervace a chráněné zóny.

Více informací zde

6.12. 2011 - Jak budou vypadat strukturální fondy po roce 2013?
V úterý 6. prosince 2011 od 10.00 h se v Evropském domě uskuteční diskusní kulatý stůl na téma strukturální fondy po roce 2013, u kterého budou diskutovat zástupci exekutivy, zájmových skupin a další odborníci.

Více informací zde


14. 12. 2011 - Jaká je budoucnost SZP po roce 2013?
Chcete se dozvědět více o společné zemědělské politice a nových pravidlech financování? Přijďte 14.12.2011 v 17 hodin na seminář do Evropského domu.

Více informací zde



Studenti navštívili Evropský parlament v Bruselu

Jak se studentům Vyšší odborné školy publicistiky líbila cesta do sídla Evropského parlamentu v Bruselu, kde měli spolu s dalšími studenty žurnalistiky či mediálních studií možnost nahlédnout do mediálního zákulisí Evropského parlamentu, prohlédnout si nové návštěvnické centrum Parlamentarium a setkat se s českými europoslanci?

Více se dozvíte zde

Datum: 2.12.2011

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]