Newsletter - plenární zasedání EP ve Štrasburku 8. - 11. června

Na svém plenárním zasedání ve Štrasburku ve dnech 8. - 11. června projednají poslanci Evropského parlamentu mimo jiné tato témata:

Jednaní o dohodě TTIP: hlasování o doporučení EP

Parlament bude ve středu dopoledne diskutovat a v poledne hlasovat o svých doporučeních týkajících se jednání o dohodě o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP) s USA. Rozpravě budou dominovat ochrana investorů (ISDS), která plénum rozděluje. Část poslanců zastává názor, že by ustanovení o využití soukromého rozhodčího řízení na řešení sporů mezi investory a veřejnými orgány nemělo být součástí textu dohody.

Poslanci vyzvou k posílení boje s ruskou propagandou a hrozbami v Černém moři

Evropská unie a její členské státy by měly monitorovat financování politických stran v EU ze strany Ruska, vyčlenit prostředky na boj proti ruské propagandě a zabývat se bezpečnostními hrozbami v Černém moři v návaznosti na nezákonnou anexi Krymu. Uvádí se tak v dvojici nelegislativních usnesení, o kterých budou poslanci diskutovat ve středu a hlasovat ve čtvrtek.

Maďarský postoj k trestu smrti a imigraci: hlasování o usnesení

Parlament bude ve středu hlasovat o usnesení, které naváže a shrne květnovou plenární rozpravu s maďarským premiérem Viktorem Orbánem a místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem o situaci v Maďarsku v návaznosti na prohlášení premiéra Orbána o možnosti znovuzavedení trestu smrti v zemi a veřejnou konzultaci o imigraci, kterou spustila maďarská vláda.

Inteligentní hraniční kontroly při vstupu do EU: rozprava s Komisí a Radou

Představuje navrhovaný systém vstupu a výstupu a program registrovaných cestujících vhodnou a adekvátní odpověď na rostoucí počet občanů třetích zemí, kteří překračují hranice EU? Tuto a další otázky, související mimo jiné s délkou uchovávání osobních údajů, jejich přístupnosti pro donucovací orgány a náklady na tyto systémy, položí poslanci ve středu představitelům Komise a Rady.

Silnější hlas akcionářů při rozhodování o platech ředitelů a nová pravidla zveřejňovaní daní z příjmů firem

Parlament bude v úterý diskutovat a ve středu hlasovat o návrhu směrnice, která by umožnila akcionářům alespoň jednou za tři roky hlasovat o firemní politice odměňování ředitelů. Navrhovaný text zároveň ukládá větším společnostem a subjektům veřejného zájmu, například bankám a pojišťovnám, povinnost zveřejňovat výšku zaplacených daní, získaných veřejných dotací a dosaženého zisku v zemích, ve kterých působí.

Sport: korupční skandál FIFA, hry v Baku a političtí vězni v Ázerbájdžánu

Poslanci budou ve středu diskutovat o odhalení korupce na vysokých místech Mezinárodní fotbalové federace FIFA a výzvě, aby se jedním z kritérií výběru pořadatelů mezinárodních sportovních akcí stalo dodržování lidských práv v kandidátské zemi. Plénum bude ve čtvrtek hlasovat o usnesení o korupci ve FIFA.

Zdrojem: Tiskové oddělení Evropského parlamentu

Datum: 8.6.2015

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]