Plenární zasedání EP 24.- 27. října 2016 ve Štrasburku

Na plenárním zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku se budou v tomto týdnu poslanci věnovat mimo jiné těmto tématům: 

Poslanci proberou výsledky summitu s předsedy Junckerem a Tuskem

Poslanci zhodnotí výsledky jednání Evropské rady, která se sešla 20. - 21. října 2016. Tříhodinová debata s předsedou Komise Jeanem-Claudem Junckerem a předsedou Rady Donaldem Tuskem se koná ve středu ráno. Bude se hovořit o dalším postupu ve věci dohody o volném obchodu EU s Kanadou (CETA), vyjednáváních o liberalizaci obchodu s dalšími zeměmi, vztazích EU - Rusko, vývoji migrace ve Středozemním moři a ochraně vnějších hranic EU.

Pracovní program Evropské Komise: Debata EP o prioritách unie pro rok 2017

Europoslanci budou diskutovat pracovní program Evropské komise pro rok 2017 v úterý odpoledne hned po jeho přijetí kolegiem komisařů. Letošní rozprava o pracovním programu Komise vyústí v historicky první společné prohlášení, které shrne společné cíle a priority pro následující rok 2017. Prohlášení bude podepsáno předsedy Parlamentu, Rady a Komise v prosinci tohoto roku.

Více prostředků na pracovní místa a mládež: europoslanci o rozpočtu 2017

Evropský parlament bude ve středu hlasovat své stanovisko k rozpočtu pro rok 2017 a následně zahájí jednání s Radou EU. Europoslanci požadují navýšení rozpočtu v oblastech zaměstnávání mladých lidí, podpoře hospodářského růstu či pomoci třetím zemím s cílem zmírnit dopady migrační krize. Chtějí tak zvrátit veškeré škrty navržené Radou.

Víceletý rozpočet EU: Poslanci požadují víc prostředků na vyrovnání se s krizí

EU potřebuje aktualizovat svůj víceletý finanční rámec za účelem zvládnutí nečekaných krizí. Europoslanci budou o tomto tématu debatovat na nadcházející pondělní schůzi s komisařkou Kristalinou Georgievovou. Poslanci na jednu stranu uznávají, že návrh Komise na revizi víceletého finančního rámce skutečně odpovídá požadavkům Parlamentu z července tohoto roku, které se týkaly větší flexibility a finančních rezerv na eventuální budoucí krizové situace.

Europoslanci budou jednat o omezení průmyslových trans mastných kyselin v potravinách

EU by měla zavést závazné limity na obsah průmyslově vyráběných trans mastných kyselin v potravinách, které mohou zvyšovat riziko kardiovaskulárních onemocnění, neplodnosti, Alzheimerovy choroby, cukrovky či obezity, píše se v návrhu usnesení, které bude předloženo středečnímu hlasování Evropského parlamentu.

Zdrojem: Tiskové oddělení Evropského parlamentu

Datum: 24.10.2016

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Vystoupení v OSN

12.4.2018 | Pane prezidente, Vážení delegáti, svým projevem bych chtěla navázat jménem České republiky na prohlášení, které vydala Evropská unie dnes ráno. Bezpečnost silničního provozu je celosvětově významné společenské téma, které ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]