Pracovní program Komise na rok 2018

Datum: 24.10.2017

© European Parliament, 2015

Před několika týdny jsem zde na plénu uvítala slova předsedy Komise o tom, že v EU nesmí existovat spotřebitelé druhé kategorie.

Celé znění projevu Olgy Sehnalové:

Před několika týdny jsem zde na plénu uvítala slova předsedy Komise o tom, že v EU nesmí existovat spotřebitelé druhé kategorie. Sociální demokraté očekávají, že v avizovaném balíčku nové politiky pro spotřebitele přejde Komise od slov k činům. Začnu bojem s dvojí kvalitou výrobků. Díky úsilí, věnovanému popsání této praktiky, již víme, že dvojí standardy existují. Dozorové orgány nyní potřebují jasné a účinné nástroje, jak ji řešit. Chceme lepší veřejná opatření k prosazování práv spotřebitelů. Nezákonné praktiky všeho druhu vyžadují rychlou odpověď. Důležitou roli sehraje, věřím, nařízení o spolupráci dozorových orgánů. Dalším problémem jsou omezené možnosti nápravy. Je proto na čase představit návrh systému kolektivní právní ochrany spotřebitelů. Musíme také konečně řešit nerovnováhu mezi podniky v potravinářském řetězci. Nekalé obchodní praktiky mezi jednotlivými aktéry jsou dlouhodobě závažný problém, který vyžaduje legislativní opatření na evropské úrovni.

Moje videa
Vystoupení v OSN

12.4.2018 | Pane prezidente, Vážení delegáti, svým projevem bych chtěla navázat jménem České republiky na prohlášení, které vydala Evropská unie dnes ráno. Bezpečnost silničního provozu je celosvětově významné společenské téma, které ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]