Lepší potraviny pro české občany

Dlouhodobě bojuji za to, aby čeští spotřebitele měli stejně kvalitní potraviny, jako mají lidé v Německu nebo Rakousku. Dvojí kvalitu jsem si v Bruselu odpracovala od píky až po legislativu a nevzdám se, dokud supermarkety a nadnárodní výrobci s diskriminací našich spotřebitelů nepřestanou. Seznamte se s mým příběhem i Vy.

Dost bylo potravinových skandálů! Zkažené hovězí nebo salmonela v kuřatech nemá na pultech českých obchodů, restaurací a už vůbec ne ve školních vývařovnách a nemocnicích co dělat. S ministrem zemědělství jsem tlačila na Evropskou komisi, že pokud jde o zdraví našich spotřebitelů, máme právo dělat si věci po svém. Není možné, aby k nám byl ze zahraniční dovážen potravinový odpad.

Mým zájmem jsou potraviny zdravější, bez látek, které nás tiše zabíjejí. Stála jsem například za omezením trans-mastných kyselin a vadí mi nadměrné používání palmového oleje. Stále je také co zlepšovat v otázce označování potravin.

Chci, aby čeští spotřebitelé měli k dispozici široký výběr kvalitních potravin za dostupné ceny. Za velký problém považuji neúměrně vysoké marže v důsledku zneužívání vyjednávací síly, nezdravou koncentraci trhu do rukou velkých hráčů a snižování kvality potravin kvůli tlaku na nižší náklady. Mám proto jasné cíle v oblasti ochrany českých zemědělců a malovýrobců potravin.