Newsletter plenárního zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku 15. - 18. 9. 2014

V úterním historickém hlasování schválili současně poslanci ve Štrasburku a v Kyjevě ratifikaci dohody o přidružení mezi EU a Ukrajinou. Evropský parlament navrhl zvýšit finanční pomoc pro zemědělce, které nejvíce postihl ruský zákaz dovozu zemědělských produktů. Poslanci vyzvali EU, aby využila všech dostupných prostředků k boji proti islámskému státu. Požadovali také lepší využívání finančních prostředků vyčleněných na vytváření pracovních míst pro mládež. Přečtěte si náš plenární souhrn.

Evropský parlament dal v úterý zelenou dohodě o přidružení mezi EU a Ukrajinou, která má posílit politické a ekonomické vazby mezi oběma stranami. Souběžně s poslanci Evropského parlamentu hlasovali o ratifikaci dohody i poslanci ukrajinského parlamentu a Kyjev byl při této příležitosti se Štrasburkem propojen videomostem.

Ve svém čtvrtečním usnesení poslanci podpořili nejnovější sankce EU vůči Rusku a navrhli zvýšit finanční prostředky vyčleněné na podporu zemědělců, kteří byli nejvíce zasaženi ruským zákazem dovozu zemědělských produktů.

EU musí využít všech dostupných prostředků na pomoc iráckým národním a místním orgánům v boji proti Islámskému státu, a to včetně odpovídající vojenské pomoci, říká usnesení, které Evropský parlament schválil ve čtvrtek.

Mezinárodní společenství podcenilo vypuknutí epidemie viru Ebola v západní Africe, a nemoc se tak stala hrozbou pro globální bezpečnost, řekli poslanci ve čtvrtečním usnesení, ve kterém také požadují zlepšení dosažitelnosti léčby.

Postoj vlád členských zemí k návrhu rozpočtu EU na rok 2015 nebere v úvahu jejich vlastní slib podpořit hospodářský růst a vytváření pracovních míst, uvedli poslanci poté, co jim v úterý zástupce předsednictví Rady Enrico Zanetti tento postoj představil.

Země EU by měly lépe využívat prostředky ve výši 6 miliard eur, které jsou vyčleněny pro Evropskou iniciativu pro mládež, která má napomoci řešení nezaměstnanosti mladých lidí, řekli poslanci ve středeční rozpravě.

Zvyšováním cen nových léků zachraňujících život ohrožuje farmaceutický průmysl rovný přístup k těmto lékům a zvyšuje zátěž systémů zdravotní péče, upozornili poslanci v úterní rozpravě.

Ve středu Evropský parlament schválil balíček podpory pro propuštěné pracovníky ve Španělsku, Nizozemí, Řecku a Rumunsku. Jde o pracovníky, kteří přišli o práci v důsledku globalizace nebo krize a podpora jim má pomoci najít si nové zaměstnání.

 EU by pro usnadnění vytváření jednotného digitálního trhu měla zrušit poplatky za roaming, podporovat elektronický obchod a zlepšit ochranu dat, doporučili poslanci v úterní rozpravě.

Zdroj: Evropský parlament  

Datum: 20.9.2014

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]