Plenární zasedání EP 24.- 27. října 2016 ve Štrasburku

Na plenárním zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku se budou v tomto týdnu poslanci věnovat mimo jiné těmto tématům: 

Poslanci proberou výsledky summitu s předsedy Junckerem a Tuskem

Poslanci zhodnotí výsledky jednání Evropské rady, která se sešla 20. - 21. října 2016. Tříhodinová debata s předsedou Komise Jeanem-Claudem Junckerem a předsedou Rady Donaldem Tuskem se koná ve středu ráno. Bude se hovořit o dalším postupu ve věci dohody o volném obchodu EU s Kanadou (CETA), vyjednáváních o liberalizaci obchodu s dalšími zeměmi, vztazích EU - Rusko, vývoji migrace ve Středozemním moři a ochraně vnějších hranic EU.

Pracovní program Evropské Komise: Debata EP o prioritách unie pro rok 2017

Europoslanci budou diskutovat pracovní program Evropské komise pro rok 2017 v úterý odpoledne hned po jeho přijetí kolegiem komisařů. Letošní rozprava o pracovním programu Komise vyústí v historicky první společné prohlášení, které shrne společné cíle a priority pro následující rok 2017. Prohlášení bude podepsáno předsedy Parlamentu, Rady a Komise v prosinci tohoto roku.

Více prostředků na pracovní místa a mládež: europoslanci o rozpočtu 2017

Evropský parlament bude ve středu hlasovat své stanovisko k rozpočtu pro rok 2017 a následně zahájí jednání s Radou EU. Europoslanci požadují navýšení rozpočtu v oblastech zaměstnávání mladých lidí, podpoře hospodářského růstu či pomoci třetím zemím s cílem zmírnit dopady migrační krize. Chtějí tak zvrátit veškeré škrty navržené Radou.

Víceletý rozpočet EU: Poslanci požadují víc prostředků na vyrovnání se s krizí

EU potřebuje aktualizovat svůj víceletý finanční rámec za účelem zvládnutí nečekaných krizí. Europoslanci budou o tomto tématu debatovat na nadcházející pondělní schůzi s komisařkou Kristalinou Georgievovou. Poslanci na jednu stranu uznávají, že návrh Komise na revizi víceletého finančního rámce skutečně odpovídá požadavkům Parlamentu z července tohoto roku, které se týkaly větší flexibility a finančních rezerv na eventuální budoucí krizové situace.

Europoslanci budou jednat o omezení průmyslových trans mastných kyselin v potravinách

EU by měla zavést závazné limity na obsah průmyslově vyráběných trans mastných kyselin v potravinách, které mohou zvyšovat riziko kardiovaskulárních onemocnění, neplodnosti, Alzheimerovy choroby, cukrovky či obezity, píše se v návrhu usnesení, které bude předloženo středečnímu hlasování Evropského parlamentu.

Zdrojem: Tiskové oddělení Evropského parlamentu

Datum: 24.10.2016

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]